Halloween paraden

Så här i efterhand kan jag ångra att jag inte gick in mer för halloween och utklädnaden, efter att ha sett alla andra. Bra fantasi måste jag säga att alla hade, roliga och bra kostymer! Här kommer lite bilder från vår parad. Vi fick nämligen gå runt på skolan och visa upp oss, för skolpresidenten och andra inom administrationen. Allaihopa fick även spela in en hälsning, säga sitt namn, vart man var ifrån, vad man simmar och vad man hade klätt ut sig till. Detta skulle tydligen läggas ut på någon videoblogg:-S Här kommer i alla fall en del bilder, eller ganska många, vill ju visa hur alla var utklädda=)

Lara- som polisLara - som polis
 Dwight - som Wesley Snipes
 Lucas- som soppåse
 Ashley, Becca och Nagele - som stoppljus
Kelsey Wash- som tvätt, eller något liknande:p
 Kyle- som Sparta
 Anna & Elly- som Hannah Montana & Miley Cyrus
 Kelsey T - som Black Eyed Pea, vet inte vad det är, men hon sa att det var någon grönsak man åt...
 Nicole & Kevin- som grottmänniskor
 Malin & Ewelina- som 80's work out girls
Paige & Jen- som 80's work out girls
 Marcelo & Paige- Marcelo som Scare face?
 Cheryl, Cathrine & Danny- som tetris
Gui & Spencer- Gui som någon basketspelare från någon film, och Spencer som någon F1-förare kanske?
Sam & Mason- som kyckling och ägg (Mason har små speedos på sig under skalet, även om det inte ser ut så)
Gus- som André Agassi
 Kelly- som Tingeling
 Marcelo & Coach Dan- Dan som killen i filmen Hangover/Bakfyllan
Jag & Kelsey- Jag var katt, men mina morrhår har i stort sett försvunnit
Santino & Lee- som Snöman? och Egyptisk farao
 Spencer & Rory- Rory som en snubbe fårn någon film...en äcklig bondlurk ser han ut som i alla fall:p
 Här är hela gänget hade inte kort på riktigt alla, men här är alla med=)

Halloween

Idag innan träningen så ska vi simmare, iförda halloween kostym, gå runt på skolan och "visa upp oss":-S  De tär tydligen något simlaget gör varje år. Själv har jag itne kunnat ta mig till Något ställe för att köpa någon kostym, men sedan har jag inte några pengar att lägga på det ändå:-( Hade lite panik förut eftersom dem flesta verkligen går in för hela biten med att klä ut sig. Fick min lösning på problemet av Nagele, låna ett par kattöron. Käsnla lite tråkigt att vara katt, tror även att Paige och Ashley ska vara det, men nöden har ingen lag. Känns bättre att komma som katt än att inte vara utklädd alls:-)Så här ambitiös som Heidi Klum har varit kommer jag inte vara, jag kommer nog mer vara något som denna bilden...:-P
 

Ska försöka ta lite kort på alla så jag kan visa att vissa verkligen går in för att klä  sig. Halloween är ju som sagt ganska stort här i USA.

Candy Hostel

Nu är boende i New York bokat! Blev ett hostel på Upper West Side, Candy Hostel. Namnet låter kanske itne speciellt lockande, men det hade ett bra läge och bra pris. För fem nätter får jag ge 1000kr, vilket är billigt med tanke på läget. Jag har inga tankar om att vi kommer få bo i något lyxigt rum, så min förväntningar är väldigt låga och  det är nog tur det tror jag. Det jag vill ha är någon stans att sova, för den mesta tiden av dygnet har jag tänkt att uppleva NY.

Ska verkligen bli riktigt häftigt att komma till New York. Ska börja kolla upp mer noggrant vad staden har att erbjuda. Göra en lista på allt jag vill se och göra medan jag är där=)

Så här står det om Candy Hostel: (vet inte vad jag ska säga om meningen "Sexiest hostel in New York"???)

Satisfy your sweet tooth and New York City’s NEWEST, SEXIEST, HIPPEST AND HOTTEST BOUTIQUE HOSTEL in New York City.

Come stay at our hostel and find out why our guests rate Candy Hotel & Hostel the SEXIEST hostel in New York City. With our candy flavored decorations and with rates starting FROM $15 a day, Candy Hotel & Hostel offers its guests the stay of a lifetime. We offer bike and kite rentals on premises; so go fly a kite, hike the trails or even just take a stroll in the famous Central Park and Riverside Park. You can also bike along boardwalk of the Hudson River during the day and enjoy sunset walks along the boardwalk of the Hudson River in the evening.

Vending machines, storage lockers and ATM machines are also located on premises to help satisfy your munchies. Feel free to feed our vending machines at all times, do not be shy!

We have NO CURFEWS and NO LOCKOUTS!

Snart är det onsdag igen

Snart är det onsdag vilket för min del betyder morgonträning, men imorgon blir det ingen för mig. Jag tar min lediga morgon, den jag vann för några veckor sedan. Hade egentligen tänkt spara den till när jag är riktigt trött, men känns som om jag kan bli sjuk nu så det får bli imorgon istället. Frågade Dan om jag behövde komma på eftermiddags träningen idag, och själklart skulle jag det. Bestämde mig för att simma allt i lugn takt, spelade ingen roll om jag inte skulle klara starttiderna. Detta uppskattades inte av Kirk, han var på mig hela passet och ibörjan kunde jag ta det för i viss mån vet jag vad som är bäst för mig, men i slutet blev det för mycket. Så för att slippa få massa skit imorgon bitti, och för att slippa bli sjuk, så tar jag min lediga morgon imorn. Känns lite halv surt, men men, vad gör jag inte för att undvika att bli sjuk. Nu får det bli många timmars sömn, tänker inte ens ställa någon väckarklocka till imorgon!

Mexikanskt

Tillbaka på skolan efter en god middag på en mexikansk restaurang. Vi var ett gäng av simmartjejerna som åkte dit och åt middag. Riktigt skönt att komma bort från skolmaten, vilken jag har levt på dagligen i 2 månader. Jag testade på en Burrito La Unica och den var ritkigt god. Wraps med kyklicng och sallad i, till fick jag mer sallad och guacamole. Billig var maten också, $6.25 kostade mitt, inte mer än 43kr. Tror det är svårt att hitta en middag en lördagskväll för 43kr hemma i Sverige;-) Innan maten fick man även nacho chips och olika dipper, mumsigt:-)

Blue & Gold Meet

Sitter i min säng (min bästa vän här i Wingate) efter en tuff morgon/förmiddag. Idag hade vi lagtävling, Blue & Gold Meet. Jag var med i det blåa laget=) Kirk och Dan hade delat upp hela simlaget i två jämna lag, ett blått och ett guld, och så var det bara till att tävla mot varandra. Jag skulle simma 200 frisim, 200 medley, 200 ryggsim och 100 frisim i lagkapp. Eftersmo detta inte var någon officiell tävling så fick vi lov att använda våra dräkter om vi ville, dem är ju nämligen redan förbjudna här i College simningen i USA. Jag kände att jag ville använda min Diana Shining en sista gång, riktigt tråkigt att inte få simma i hel dräkt något mer...

Började med mitt 200 frisim lopp. Visste inte riktigt var jag stod för träningen har inte precis gått bra här, och kom inte direkt från någon bra träningsbakgrund heller... Dök i och kändes bra, lyckades trycka igenom hela loppet och öka hela tiden. Simmade på 1.57, vilket ger ungefär 2.11. Ingen supertid direkt, men sedan var detta mitt första "tävlingslopp" sedan maj, herregud vad länge sedan det var jag tävlade! Vann även och det är alltid roligt=)

Fem minuter senare, och jag skämtar inte, det var bara fem minuter emellan! Så simmade jag 200 medley. Hade inte riktigt hunnit återhämta mig speciellt mycket, men kämpade på. Kan inte säga att det blev något bra lopp och min enda tanke när jag kom i mål var: jag vill inte simma några mer lopp! Hade 2.17 vilket ger ungefär 2.33.

Efter 200 medley hade vi en lite paus och man fick lov att försöka simma av sig all syra man hade dragit på sig. Vi har nämligen bara en bassäng, så efter varje lopp som simmades så fick dem som precis hade simmat bada 50 yards och sedan började nästa heat. Denna pausen var kanske 10 minuter så jag hann simma bort en del av syra och ladda om inför 200 ryggsim.

200 ryggsim är ja ginte nöjd med. Kände när jag simmade att jag gav allt, men direkt när jag kom i mål så kände jag att jag hade haft mer att ge. Hatar när jag gör så, får mig själv att tro att jag ger allt när jag egentligen inte gör det:-( Simmade på 2.08.17 och det är 2.23.0, vilket inte dirket är någon lysande tid, men med tanke på att jag hade simmat 200 frisim och 200 medley inte speciellt lång tid innan så får jag försöka tänka att det är en okej tid ändå.

Innan den sista lagkappen så hade vi ytterligare en paus på 10minuter då man fick försöka simma av sig så mycket av syran som möjligt. Bara ett lopp kvar och jag var ritktigt ladda, inte varje dag jag simmar 100 frisim. Var så skönt att kunna tänka när jag skulle dyka i att det inte ens var 100 meter, jag tänkte att det bara var 75 meter:-) Simmade på riktigt bra och krossade alla dem andra tjejerna. Haha där fick dem för att dem satte mig i det långsamma laget:-P Simmade på 53.5 vilket är 59.7. Var i och för sig inne i laget, men jag tycker att jag lyckades få upp en ganska bra fart=)

Jag är glad över att det gick relativt bra idag ändå. Kände att jag behövde bevisa för mig själv, men även för andra, att jag ska vara här i Wingate och simma. Som sagt, jag är kanske inte den bästa på träningarna nu och det är aldrig roligt:-(
 Så här fina bandanas gjorde vi till vårat blåa lag igår kväll, vackra eller hur;)

 Sådan här små blåa tygbitar fick vi också, antar att man skulle ha dem och heja på med...

Så här såg min baddräkt ut:-( Märkte inte själv att det var ett stort fett hål mitt vid butt cracken, men snälla Marcello sa så försktigt till mig att den var sönder. Lite pinsamt måste jag erkänna. Där hade jag gått runt en bra stund och visat butt cracken för ungefär halv laget, men men sånt händer ibland. Jobbigt bara att den gick sönder, har knappt några baddräkter att simma i som läget är nu... Får helt enkelt bli till att sy ihop den och kanske passa på att sy upp axelbanden på samma gång, den har nämligen blivit superlång och utsliten.


Bränt mig i fejan

Trodde inte att solen skulle ta så där värst mycket i slutet på oktober, men här i wingate gör den visst det. Mitt face är rött, varmt och allmänt mosigt, eller förresten så är ungefär hela min framsida sån:p Att bli bränd i oktober av någon timma eller två ute i solen är definitivt ett tecken på att jag är alldeles för blek. Nu är ännu ett träningspass och study hall avklarat, men snart är det dags för en ny dag och då bjuds det på hela två härliga träningspass. Nu ska jag kolla lite mer i min NY-guide och sedan sova några timmar innan jag måste upp. Tror att den här guideboken kommer att vara ganska sliten och sönderläst när jag väl kommer hem från NY;-)

Massa kramar och godnatt/god morgon;-)

Vart ute och solat en sväng

Sa ju innan att vädret går upp och ned, och det gör det verkligen. Har precis legat ute i bikini i ca två timmar, och tro det eller ej svettats för att det var varmt. Varmare idag än det var hemma i Sverige under vissa "sommardagar". Kändes som om jag behövde en extra sommardag i solen så här i oktober. Det var inte det att jag fick någon speciell färg, men känslan av sommar fanns där och det var skönt och avslappnande. Passade på att läsa lite i NY-guiden medan jag låg och slappade i solen, mycket skönt!:-)


Vilka väderväxlingar

Här går vädret upp och ner från dag till dag. I måndags var det riktigt kallt, ca 10 grader om ens det. Jag frös som bara den. Var lite små grinig hela dagen för jag hatar verkligen att frysa. Aldrig vart en sådan perosn som har frusit, men har kommit på senare tid, med åldern kanske;-) I måndags önskade jag att jag hade en stor tjock vinterjacka som jag kunde värma mig i, men inte utan istället fick det bli min inte speciellt varma skinjacka. Igår och idag däremot så har det varit sol och varmt igen. Så varmt så att man kan gå i T-shirt ute... Jag tror dock inte att de tillfälliga värmen kommer att vara för evigt så ska se om jag kan få köpt mig vantar, en tjock mysig halsduk, och en ritkigt go mössa. Har en känsla av att det kommer till att bli att köpa från nätet för är lite för upptagna för att åka och shoppa...:-( Kollade runt lite på nätet och hittade något som är snarlikt vad jag egentligen vill ha...


 Tror egentligen att jag vill ha det i rött, men jag kan inte se att det finns några vantar till och det känns lite tråkigt att inte ha några matchande... Tycker dem vita grejerna var roliga för dem hette "popcorn" :-)

Onsdag, onsdag, onsdag

Denna onsdag är snart över och skönt är det, torsdagar är som sagt min lediga skoldag=) Sa här om dagen att jag mådde bättre, ochd et gör jag verkligen, men det är så jobbigt att vara här. Mitt humör styrs helt och hållet av hur träningarna går. Hemma kunde jag koppla bort det, ganska bra i alla fall, och tänka på annat på dagarna eller kvällarna. Här har jag inte så mycket annat än simningen så det blir i stort sett att allt kretsar runt det. Blir lite jobbigt när humöret svänger upp och ner hela tiden beroende på hur träningarna går.

Imorse var det morgonträning som vanligt som gällde. Efter våra 30min i gymmet, så skulle vi gå bort till bassängen för landträning. Innan vi gick vill Dan se hur många chins varje person kunde göra. Började med första personen, ungefär en halssträckning, andra, tredje personen likadant. Kom någon som klarade en, men mer än så var det inte. För min del blev det i stort sett en halssträckning i försök att dra mig uppåt... Våra tappar försök var inte uppskattade av Dan. Fick ta våra grejer och gå bort till badet och där väntade en belöning för våra perfekt utförda chins... Jämfotahopp på långsidorna i idrottshallen, spurt på kortsidorna, sedan ut i en korridor, upp för trappor, springa i en korridor, ned för trapporna och sedan in i hallen för att göra om allt igen. Allt detta medan Dan stod på läktaren och övervakade och skrek. Han tvingade en av tjejerna att gå hem för hon inte gjorde jämfotahoppen ihop med fötterna. Efter denna härliga uppvakning så var det dags att se hur många armhävningar alla kunde göra, och efter det hur många hela situps man kunde göra på en minut. Dan var helt klart inte nöjd med våra prestationer utan började skrika om hur dåliga vi var och allt vi aldrig kommer kunna simma fort eftersom vi inte ens kan göra en chins. Blir bara så trött för det är redan sådant jag tänker dagligen, och jobbar med att sluta tänka på, så blir inte precis bättre av att någon står och glr klart för mig att så är fallet...

Träningen fortsatte med en arg och grinig Dan som lade sig på läktaren vid bassängen och vägrade säga vad vi skulle simma, eftersom vi ändå inte gör som han säger...

Onsdag morgon var helt enkelt en riktigt skit morgon och inte en morgon jag vill göra om någon mer gång!


Här är läget bättre

Mår bättre nu, men förra veckan var inte rolig. Hade en taskig vecka och helgen blev pricken över i:t helt enkelt. Pratade med Kirk igår och det hjälpte. Jag får helt enkelt försöka att inte tänka så mycket, för det brukar vara det som ställer till det:-p

Fick två jätte gulliga kort av mamma och pappa idag också, blev så himla glad! Tack så mycket!!! Alltid roligt när jag får något i min vanligtvis tomma post box=) Kommer även att få något mer denna veckan, nämligen New York guiden!! 

Stoffes födelsedag börjar närma sig så idag skickade jag iväg ett födelsedagspaket=) Går inte att gissa vad som är i det,genom att titta på paketet för har en himla annorlunda form:-p Fick dock en mindre chock när jag fick betala 300kr i frakt, inte så roligt, men men det var det värt!! =D

Tungt

Har varit lite tomt på inlägg, men tror att det fortsätter vara så tills jag mår bättre. Läget här borta är inte så bra och har inte varit så den senaste veckan. Mycket tankar som snurrar runt i huvuet och även mycket känslor som strular till det. Får återkomma när jag har sansat mig lite, får se när det blir bara...

Fredag kväll

Måste ge mig själv lite beröm nu. Jag har nämligen pluggat på en fredgs kväll. Inte ens första gången som detta händer här borta. Däremot är det nog något som jag har gjort ytterst, ytterst sälla hemma i Sverige. Två timmar blev det, från halv nio till halv elva, men nu får det allt räcka. Ska ju trots allt upp och morgonträna imorgon. Som den multitasker jag är så tvättade jag även samtidgt;-) Nä, men plugg och tvätt är faktiskt inte det enda jag har hunnit med nu på kvällen, utan gick även och såg volleyboll tjejerna spöa skiten ur en annan skola. Hört rykten om att dem är topp ett av alla division 2 skolor i USA, men var tvungen att se deras skicklighet med egna ögon;-) Dem vann tre raka set så annat än duktiga kan jag inte säga att dem var. Jag är i alla fall glad över att jag inte är volleyboll spelare, skulle inte velat ha på mig dem superkort, korta shortsen med en hel läktare tittandes.

Nu är det äntligen dags för sängen och sömnen, tror kanske att det blir lite läsning först för har nämligen haft lite problem det sista att somna om kvällarna, även fast jag har varit väldigt trött.

Ha det bäst, kramar!!

Pyntad skola

I natt har några verkat roa sig med att pynta ungefär hela skolan. Trevlig överraskning jag fikc kl halv sex på morgonen på väg till gymmet:-) Ser kanske mest grisigt ut på blderna, men jag tycker det var roligt, något nytt. Gissar att det är för att det är Homecoming denna helgen, vilket för dem flesta betyder fest.


Hemlängtan!

Nu längtar jag hem. Vädret här har blivit som hemma, kanske inte riktigt lika kallt, så nu vill jag bara hem. Jag vill ligga i Stoffes soffa, se en bra film och bara mysa. Vill verkligen inte gå och simma i en simhall där jag får panik för att det gör så fruktansvärt ont att andas!!!

Saknar alla er där hemma väldigt mycket nu! 

A+

Kollade nyss mitt slutbetyg i fotokursen. Jag fick ett A+! :-)  Inte vet jag hur man kan få ett plus bakom, men är likadant hemma, MVG+. Har man ett A, eller MVG så kan man väl knappast få ett plus efteråt? Ja ja, jag tänker inte klaga på mitt +, bara njuta av det:-)


En riktig trötter

Har inte blivit så mycket skrivande denna veckan, men tröttheten har varit stort. Trodde att jag skulle vara fit for fight efter min lugna avkopplande helg, men icke. Hade nog omvänd effekt, för jag har varit tröttare än vanligt. Hoppas att det vänder för inatt blev det hela 11h sömn:-)

Fick ett paket av mamma och pappa i måndags. Ett väldigt uppskattat träningslinne, en bröstcancer brosch och ett jätte gulligt kort var innehållet i paketet. Det gjorde hela min dag bra :-)Jag borde vara pigg och glad denna veckan eftersom vi bara har skola ons-fre. Ännu gladare borde jag vara eftersom jag nu mera inte har några lektioner på torsdagar = SOVMORGON, och min första lektion på fredag är inställd. Jag har alltså bara en lektion kvar denna veckan, men ändå kan jag inte säga att jag är speciellt glad.

Vädret här verkar ha vänt och gått mot Sverige höst. Smådugg och grått hela måndagen, tisdag hände något konsitgt och det var sol och blå himel (Paige låg ute och solade!), Onsdag regn och grått hela dagen, och idag, torsdag, så är de tåterigen grått och kallt ute, dock inget regn. Igår kväll tyckte jag att det var ritkigt kallt, kände att jag hade velat haft min, eller egentligen är den ju Stoffes, stora varma vinterjacka.

Träningen har inte gått sådär vidare bra denna veckan, tungt med andra ord. I onsdags förra veckan så började jag få svårt att andas, men tänkte att det kunde vara för att vi hade kört hårt, och att musklerna inte var vana vid att andas så häftigt och tungt. Igår morse så blev allt ännu värre. Jag vet inte om det är någon skillnad i ventilationssystemet eller vad det kan vara, men det går knappt att andas. Det är precis likadant som det var dem sista gångerna vi var på läger i Falkenberg. Det verkar i alla fall inte bara vara jag som känner av skillnaden, hela laget står och hpstar som galningar. Det värsta är nästan att börjar man hosta så går det nästan inte att sluta! Jag hoppas verkligen att detta försvinner snart och att luften blir bra igen, jag får nämligen nästan panik när jag ligger och simmar i denna luften.

Fick veta denna veckan att jag inte var klar för att tävla här i USA. Något har hänt på vägen och nu måste jag, Dennis och säkert andra personer svara på massa frågor. Jag hoppas att allt löser sig innan första tävlingen bara. Vore inte så jätte roligt att behöva sitta och titta på istället för att få simma själv.

I väntan på frukost...

Ligger i sängen och surfar runt på lite sidor i väntatn på att frukosten ska öppna. Legat här en halvtimme nu så magen kurrar ganska högt. När jag gick på toa förut så stötte jag på en av städerskona, hon blev lite förvånad över att det var någon här. Frågade varför jag inte åkte hem, jag berättade att jag var från Sverige så det var lite för långt för att åka hem bara för nåra dagar. Då blev hon ännu mer chockad och undrade hur i hela världen jag hade hittat till Wingate. Och ja, det kan man fråga sig egentligen, inte USAs metropol precis. När jag gick mot mitt rum så hörde jag henen säga, 'thank lord jesus'. Jag hoppas ni kan höra henne säga dem orden, men med en riktigt sydstatsdialekt också. Dem låter allt för härliga, och roliga, med sin dialekt:p

Nä nu hoppas jag att frukosten har öppnat, orkar inte med att behöva gå tillbaka en gång till för att det inte är öppet. Småduggar här i dag också så känns som riktigt mysväder, bok och film=)

Blåa lappar överallt

Nu på kvälkskvisten så har jag ägnat mig åt att jobba med mental träning. Känner att om jag har tagit mig ända till USA för att bli bättre på att simma, så ska jag göra allt för att lyckas. Jag vet med mig att jag kommer att simma bättre och kunna fokusera och hålla humöret uppe, om jag jobbar med mental träning. Jag fick det bevisat för mig förra våren och hösten. Så nu är rummet fyllt med små blå lappar med olika affirmationer.

Någon mer än Stoffe som känner igen det? ;) Stackarn som fick stå ut med att hela lägenheten var fylld med sådan lappar förra året. Nu slipper Stoffe se dem, men istället är det Paige som får stå ut med det. Kanske är värre för henne eftersom hon inte ens kommer att förstå dem, har nämligen skrivit dem på svenska. Skulle även lägga alla mina mentala träningsspår i en mapp på Ipoden så att dem var lätta att lyssna på varje dag, men märkte då att den bästa skiva hade försvunnit ur biblioteket. Får bli till att be mamma och pappa att skicka hit den snarast möjligt.

 

Jag är nöjd med min rumsdekoration! Nu sitter det blå lappar emd positiva budskap i stortsett överallt; väggarna, skrivbordet, datorn,spegeln, dörren vid tandborsten, på byrån. Ja på så många ställen jag kunde sätta dem. Har trots allt inte så stort plats, vad kan det vara 4kvadratmeter kanske? Ja inte är det mycket i alla fall:p

Nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta läsa min Janet Evanovich bok och lyssna på Leona Lewis och annan skön musik, riktigt mysigt ska det bli=)


Sovmorgon

Söndag har det blivit och en rejäl sovmorgon blev det för mig. Vaknade kl.6 av att någon okänd från Sverige ringde, men jag svara inte. Tog istället på mig min ögonmask och somnade om. Nästa gång jag vaknade upp så var klockan 11.30. Nytt rekord för mig här bort i US and A.

Kom precis tillbaka från brunch, och ahde planer på att duscha nu, men jag kanske är för lat. Tror det blir till att bädda ner mig i sängen igen och läsa min bok=)

Igår blev det inte att vi såg "män som hatar kvinnor", eftersom filmen är svensk så fungerade den inte här på den amerikanska DVD-spelaren. Blev att vi såg "He is just not that in to you", en rolig och bra film. Får se när det kan bli att vi ser män som hatar kvinnor.

Nu väntar sängen och boken på mig!=)

Kram

Fotboll

Ni kan tänka er att jag hade tråkigt om jag väljer att gå och se en fotbolls match, jag gillar verkligen inte fotboll. Stod ut att sitta i stekande solen i cirka en halv timme, sedan klarade jag inte mer. Helt plötsligt så blv det jätte varmt här, inte vart så fint väder på hela dagen, men nu på eftermiddagen kom det.

Nu är jag tillbaka från matchen, vilken jag antar att Wingate vann, eftersom dem gjorde 3 mål i första halvlek. Har ätit middag och ska alldeles strax gå bort till Malin där vi ska se på Män som hatar kvinnor. Tror jag har en ritkigt skön lördagskväll framför mig, en med film vilekt passar mig! =D

Kramar


Jag har tråkigt...

Jag har så tråkigt, tråkigt, tråkigt. Det är fall break, men jag har inget att göra. Känner mig helt övergiven också för verkar som om varenda kotte som bor på tredje våningen har åkt hem. Sett en person och då bor det ungefär 50 st här. Vet inget kull att hitta på, men verkar inte finnas så mycket att hitta på ändå:(

Ikväll förstörde jag filmen Australia totalt

Har velat se filmen Australia väldigt länge, men antingen har inte tiden funnits till eller så har jag inte varit på rätt humör för att se en sådan film. Ikväll kändes både humöret rätt och tiden fanns. Sätter på filmen och tycker att den började väldigt mitt i, det hade jag inte räknat med. Tänkte att alla filmer börjar ju inte likadant och denna kanske började mitt i. Ett tag var jag väldigt irriterad över att jag inte förstod filmen, och över att alla sagt att den var bra, medan jag tycker att den är skit. Efter ett tag kollar jag hur lång filmen är och ser att den bara är 1h och 21minuter, blev återigen förvånad för trodde att den skulle vara längre. Det tar mig nästan 1h att inse att jag kanske sitter och ser andra halvan av filmen. Har kollat runt lite på nätet nu och det verkar som om filmen ska vara 166 minuter. Någon som har sett filmen som kan säga hur den börjar? Känner att jag behöver få veta om filmen var så dålig som jag tycker just nu, eller om det är så att jag har missat första halvan av filmen... Det jag började att se var att Lady Ashley kom ridandes på häst drivandes massa boskap in i staden, där de skulle skeppas iväg.


The GuardianMorgonens träning var riktigt hård, vilket jag redan visst att den skulle vara eftersom idag är sista passen innan nästa träning som är på måndag. Imorse blev det 30 minuter på gymmet, sedan 30 minuter vid poolen görandes utfall med 55 pund, knäböj och annat allmänt jobbigt. Efter det var det simning i 1 timma som gällde. Jag simmade riktigt dåligt idag, brukar simma dåligt i början av passet om jag har gymma precis innnan, men oftast släpper det något och simningen blir lite lättare efter en stund. Det blev det inte idag, låg där och simmade fram och tillbaka som en halft död fisk. I slutet på träningen så släppte Dan ner alla hantlarna på botten och vi fick "leka" The Guardian. Ni som har sett The Guardian vet nog vad jag menar. Vid 12,5 yards så har vi en brant "backe" i poolen. Vi skulle helt enkelt gå ned för backen och sedan direkt upp för backen igen, vi fick släppa vikten om vi behövde för att gå upp och ta luft. Efter att ha gjort det ett tag så skulle vi g¨å nedför backen, bort till väggen, och sedan tillbaka upp för backen igen. Jag gjorde allt utan att gå upp för luft=) På slutet så fick killarna och jag i uppgift att gå till väggen och sedan skjuta ifrån från botten och komma upp till ytan med vikten. Jag var riktigt sugen på att klara det, men kände att det nog skulle bli lite svårt att komma upp från botten med 25 kg i nävarna. Jag gav det kanske sex försök, och kom nästan ända upp, fattades ungefär en meter. Sedan fick jag hjälp av Sarah, då klarade vi det, tillsammans=)

Under passet så sa Dan; "On the last one you will race a .... person"
Jag har verkligen svårt att hör vad han säger när han står på andra sidan av bassängen och även eftersom jag blir halft döv när jag har öronproppar i. Jag tyckte i alla fall att han sa white people, så jag förstod inte riktigt varför han sa så. Fråga Lara varför han sa white people och hon fick ett riktigt skrattanfall. Det var inte white people han hade sagt, kommer inte ihåg vad det var men fel hörde jag i vilekt fall. Lara berättade även för Dan vad jag tyckte han hade sagt så efter passet tyckte han att jag skulle komma över till dem och tävla mot lite vita folk. Roligt att man kunde glädja någon:p

Nu är jag glad även fast träningen gick dåligt, för jag fick rpecis veta att min lektion är inställd, vilket gör att jag officielt har Fall Break nu. Inga lektioner fören på onsdag! 

New York here I come!!!

ny2

Åhh kan knappt fatta det, men nu är biljetten till New York bokad!!! Onsdag 25 november till måndag 30 november. Jag, Malin och Marcelo, en av brasilianarna. Ska bli så himla skoj! Jag är så glad och uppspelt så jag inte ens kan sova, vilket inte är så bra för ska upp om några timmar och träna:p Jag tycker inte att det är så konstigt att jag är uppspelt, inte varje dag man bokar flygbiljett till The Big Apple precis. Känns så skönt att biljetten redan är bokad, då vet man ju med säkerhet att det blir av, inte bara massa prat om det. Ja, nu är det bara till att leta efter billiga hotell eller hostel. Hörde av mig till Mariel Andersson, simmare från skäret som har pluggat och simmat i USA i 4 år, om hon fortfarande var kvar. Tänkte att man kanske kunde få en guidning av ett proffs i så fall. Mariel hade åkte hem till Sverige igen vilket var synd. Tror nog att vi kommer få det jätte bra ändå, med eller utan guid=) Imorgon, på våra två sista pass, så ska jag tänka på att jag i alla fall ska till New York, det borde ju få mitt humör att stiga några grader;)

Förresten, om någon där hemma har någon New York guide, tex från Aftonbladet, så får ni gärna skicka den till mig. Eller om ni vet någon bra sida så kan ni skicka länken. Jag ska läsa på som bara den så att jag vet allt man borde göra och se i NY=D

Nä, nu måste jag faktiskt sova, även om jag bara vill ut på nätet och kolla allt möjligt om New York.

Trött

Kom precis tillbaka till mittt rum efter dagens tre-timmarspass. Idag var det tungt, i slutet så orkade jag itne, var nog emst mentalt som jag inte orkade och det gör mig nästan mer irriterad än när kroppen inte orkar. Ska förska kämpa på imorgon för det är veckans två sista pass. Sedan är det inte träning fören måndag kl.16. Tror i och för sig att båda passen imorgon kommer att vara döden eftersom vi kommer att vara lediga sedan.

Hade även sista foto lektionen i eftermiddags. Sa innan jag gick att jag kände mig ganska nöjd med albumet, gjorde jag inte längre när jag fick se alla andras. Vi var nämligen tvungna att visa upp alla bilderna för hela klassen, och även berätta om dem olika bilderna. Min presentation/första sida var inte heller så omtyckt. Han tyckte att bilderna förtjänade en bättre presentation. Blir till att göra en ny nu ikväll och lämna in albumet imorgon istället. Känns i och för sig bra eftersom jag själv inte var nöjd med första sida, men det var tiden som fick avgöra kvalitén. 

Mr.Youngman, läraren, frågade även om jag hade valt inritkning, Major. Jag sa nej, men att jag funderade på psykologi. Han tyckte att jag skulle välja art. Försökte säga att jag inte var bra på att teckna och sådant, men han tyckte att det kommer jag att lära mig. Haha, skulle vart roligt att välja art bara för att det är roliga kurser, men någon fantast på att måla kan jag inte säga att jag är:p 

Jag skulle också säga tack till er mamma och pappa, för att ni hade skickat mig hit.Hehe

Nä, nu blir det till att gå till study hall. Måste skriva en sida om föreläsningen jag var på igår. Blir nog lite svårt för jag hängde inte alls med i vad hon snackade om, verkade ingen annan heller göra så var inte ensam om att känna mig dum:p  

Final Portfolio äntligen klar

Nu är jag äntligen klar med min final portfolio! Det tog mig några timmar, och det blev en hel del klippa och klistra, men nu är den klar. Blev allt ganska nöjd ändå, inte med första sidan, men den går altid att fixa till i efterhand. Hade inte tid att gå och skriva ut en text, så blev till att skriva för hand istället.

Här är några av bilderna från albumet:

Final Portfolio

Dags att börja göra min Final Portfolio, den ska vara klar till klocka halv två idag så jag har några timmar på mig. Ska bli skoj att göra den  och se hur resultatet blir. Hämtade upp mitt nya fotoalbum igår så nu har jag ett sådant som krävdes.

Här är två av bilderna som jag och Ason tog med Pinhole cameran, och framkallade själva=)
Jag vet inte varför bilden vägrar att lägga sig på rätt håll, så för tillfälle tfår de ligga så här, blir till att vrida på huvudet istället;)

Grattis pappa!

Grattis på födelsedagen pappa! Här får du en ätbar golftårta av mig=) Vi hörs alldeles strax på skype=D
Kramar


Tur att jag har en snäll lärare

Tisdagen är snart slut och jag är redo för en ny dag, eller egentligen är jag mest redo att lägga mig i sängen och sova;) Innan träningen i eftermiddags så vart jag attans trött, och inte bara trött i huvudet utan verkligen tung och trött i kroppen. Kändes nästan som om jag var på väg att bli sjuk. Jag hoppas det inte sker, men det tror jag inte, var nog bara tisdags-trötthet;)

Jag har verkligen en snäll lärare i foto. Har redan sagt att han brukar åka förbi Walmart och hämta upp mina foton som ska lämnas in varje vecka. Bara detta är något som jag inte trodde att en lärare skulle göra för sina elever, men Mr.Youngman gör det, och tur är väl det för annars skulle jag inte ha kunnat lämna in många uppgifter. Igår efter study hall, alltså inte fören kl.21, så kom vi oss iväg till Walmart. Jag behövde köpa ett album till min final portfolio och Paige behövde en ny hårblås. Hennes hårblås slutade fungera i lördags och jag kan meddela att paniken var stor, det var nära på att hela lördags kvällen blev förstörd på grund av detta missöde;) Jag hittade till slut ett album, även om jag inte var säker på om det var ett sådant som läraren vill att vi skulle köpa. Idag tog jag emd albumet för att se så att det var okej att jag användet det, vilket det inte var. Han visade mig vilket jag skulle ha köpt, men när han gjorde det så tror jag att han kom på att jag antagligen inte skulle kunna åka och köpa ett nytt innan torsdag. Vet ni vad han gör då? Han säger att han kan köpa ett åt mig! Jag blev så glad, för jag hade tänkt använda det "icke-godkända" ändå. Den gesten räddade upp min eftermiddag ganska mycket måste jag erkänna.

Det var nog det bästa med min dag idag=) Åhh en annan rolig grej är att jag frågade Malin om hon var sugen på att åka till New York under Thanksgiving, och hon blev helt till sig! Vi får nog börja kolla lite mer noggrant på det nu, för jag kan tänka mig att priserna går upp riktigt snabbt. Jag är i alla fall glad för nu verkar det finnas en chans att jag ska få se något annat än bara Walmart och Food Lion=)

Kramar

Mansben på G

Har hört det snackas om att vi tjejer skulle sluta raka våra ben. Jag trodde att det var inför tävling som var om två veckor, så jag kände att håriga ben i två veckor kan jag väl stå ut med. Men så fel jag hade, det var inte två veckor det var snacka om, det var fram till februari!!! Ska jag spara mitt hår på benen fram till februari??!! Här i USA, så är det tydligen så man gör. Allt för att det ska skapas mera motstånd i vattnet när man simmar. För mig känns hela idén ganska mysko, sedan tror jag inte att håret kommer att växa ända fram till dess, utan ävxer antagligen en månad och sedan är det stopp... Hemma simmar vi med drags för att få mera motstånd, i USA sparar man benhåret i 5 månader. Tror nog att jag föredra den svenska modellen!

Rosa-Bandet månad


Nu har det blivit oktober och i och med detta så är det också Rosa-Bandet månad. Såg att guldfynd har ett jättefint armband som dem säljer för 69 kr, tycker att alla ska gå och köpa sig ett. Själv tycker jag att det ser jätte sött ut! Här i USA är det visst inte Rosa-Bandet månad nu i oktober utan Paige trodde det var först i februari,  jag tror nog att jag ska låtsas att det är Rosa-Bandet månad här nu ändå, jag är ju trots allt svensk;)

Slut på helgen

Nu är helgen över, det är söndag kväll och en ny vecka ska strax ta sin början. Min helg har inte varit så jätte underhållande, men det har inte gjort mig så mycket. Jag är slappisen själv så det har passat mig ganska bra;)

Det blev i alla fall en sväng till fotbollsmatchen i lördags, och där var det minnsan knökat med mammor, pappor och deras wingate-barn. Amerikansk fotboll är väldigt stort här, så lördagens höjdpunkt för alla verkade vara fotbollsmatchen. Jag åkte dit med Malin, Maria, Ewelina och Lara. Vi hittade några platser längst bort på läktaren, men jag klarade inte av att sitta där speciellt länge. Det var så varmt! Helt plötsligt så var värmen tillbaka i Wingate och himlen var klarblå. En tunn klänning hade jag på mig, men det tycktes inte hjälpa. Det blev för mig att flytta upp till högst upp på läktaren där några ynka vindfläktar kunde svalka mig. Jag menar inte att strö salt i såren på er där hemma för jag har hört vilket ruskväder ni har, verkar som om hösten har försvunnit och vintern verkar vara på ingång. Här har jag suttit och längtat hem till hösten med alla fina färger på löven. Fantiserat om att sitta på ett fik någonstans med en te och njuta av höstsolen som värmer. Verkar vara rena rama fantasin smo jag hade där. Kanske är typiskt mig, jag som inte ens gillar hösten eller vintern...

Måste berätta om hur mycket mer effektiv jag har varit idag jämfört med förra söndagen. idag har jag lyckats kombinera nytta och nöje=) Har hunnit att skriva 5 st psykologi rapporter, redigera en engelska uppsats, välja bilder till min "final portfolio" och även skickat iväge dem till affären. Nöjet idag var att se på Hannah Montana  filmen. Velat se den ett bra tag så, igår lånade jag den av en av simmarna. Hade även ett härligt och efterlängtat samtal med mamma, pappa och Ing-Marie. Alltid lika skönt att prata med dem där hemma! Även om det känns bättre här nu än det gjorde förra vecka så är det fortfarande ensamt. Ingen närhet eller ens en ynka kram får man. Jag kommer verkligen att uppskatta en kram nästa gång jag får en. Tänk om det inte är fören den 13 december???!! Det är en väldig lång tid utan någon kram tycker jag=( Kunde inte ge Stoffe någon kram förut, men ett godnatt kunde jag ge honom, och en puss, på datorskärmen;)

Nu ska jag strax sova, så att jag har enerig till denna vecka som väntar mig. Innan jag stänger av datorn så ska jag kolla hur mycket en flygstol till New York och Las Vegas kostar. Kan ju inte gärna sitta här på mitt rum och ruttna under Thanksgiving. Hörde förresten fårn Paige att hon trodde att man inte ens fick vara kvar på skolan då för att allt skulle vara stängt. Vad gör det, jag vill ändå inte vara här då, jag vill se USA! =D

Kramar

Family Weekend

Är tillbaka i mitt rum efter att ha gjort veckans sista pass, känns skönt. Hade tänkt ligga ute och sola idag, men orkar inte ta mig ut. Är redan en blekfis så tror inte att lite sol idag gör så stor skillnad. Istället tänker jag ligga i min säng och försöka att överleva till dess att jag ska äta "frukost", vilket inte är fören 12.30! Tur att jag har knäckebröd för har fått bli några knäckemackor med kavlis kräftost på=)

Denna helgen är det Family Weekend här på skolan. Himla skoj måste jag erkänna, om man är amerikan. Inte lika roligt om man är internationell student. Inte så jätte skoj eller lätt att se alla familjer gå runt med sina barn här på skolan, blir avis. Själv får jag nöja mig med att gå på fotbollsmatchen med Lara och Maria. Egentligen vill jag inte det heller, för tycker inte det är speciellt skoj att se amerikans fotboll, men känner mig lite tvingad. Alla verkar tycka att man är knäpp om man inte går på matcherna. Egentligen kanske jag inte borde gå, för alla går verkligen på matchen och i så fall så får jag hela skolan för mig själv... Jaja, finns ändå inget att göra här så får väl bli en sväng till matchen ändå då.


Lara, Paige och Anna

En av våra fotouppgifter var att vi skulle ta kort på någon som vi känner väl. Fotona skulle visa deras personlighet, men vi fick inte visa deras ansikten. Kände ganska mycket press över den uppgiften eftersom jag inte känner någon väl här. Tillslut frågade jag Lara, Paige och Anna om dem kunde ställa upp och vara mina "modeller". Efter att ha framkallat alla fotona så hade vi i uppgift att sätta dem på en tjock pappskiva och även dekorera det hela. Sista gång vi skulle dekorera så känner jag att jag var lite i underläge mot alla amerikanarna, dem verkar ju vara födda med att vilja pynta allt möjligt. Så denna gången gick jag in för att dekorera mycket och bra=) Här är resultatet;


Denna postern är Laras, den visar att hon är frånTyskland, men även från Iran. Att hon gillar tatueringar och är stolt över sitt ursprung. Att hon gillar simning, sina vänner och Bob Marley. Att hon är aktiv inom olika skolorganisationer och att hon längatar efter att vara klar med skolan. Jag tycker det är denna posterna som blev bäst=)

Detta är Paiges poster, hon gillar att simma,springa, sova, hon älskar sin tvilling´syster, kläder, hon har mycket hår så hon använder hårspray, och hon älskar rosa.


Detta är Anna, hon är med i en sororety, älskar rosa, glitter och fluff, har väldigt stökigt på sitt rum, håller på med simning, och gillar konst.

Jag gjorde som sagt tre posters, men fick reda på när jag kom till lektionen att vi bara behövde göra en. Gör i och för sig inte så mycket för jag fick betyg på alla tre, och alla tre betygen skulle läggas ihop till mitt slutbetyg, himlans bra tycker jag! =D

Tillbaka på min favorit plats, sängen! :D

Det har varit en lång och intesiv eftermiddag och kväll för mig här på Wingate. Efter cirka 12 timmars sömn, riktigt härligt!, så skulle jag ha dagen första lektion, foto, halv två. Fick tillbaka provet som jag gjorde i tisdags och jag fick 101/100. Kanske låter konstigt, men man kunde få 5 extra poäng om man skrev några extra grejer som han inte frågade efter. Himla smart tycker jag, så borde alla lärare ha;) Fick också tillbaka betygen på de inlämningar vi har gjort det senaste, och även på dem fick jag bra. Fick till och med kommentarerna; Excellent, I'm proud of you och you got talent. Känner att jag får skryta nu när jag har fått ett bra betyg, hehe;)

Efter att ha fått tillbaka proven så fortsatte vi att ta kort med pinhole camera, vilket vi också gjorde i tisdags. Verkligen skoj måste jag säga, alltid sånt här jag har velat göra men aldrig fått göra. Idag blev det både att ta kort ute, framkalla negativ och framkalla positiva bilder. Jag var tillsammans med Ason och gjorde detta och våra foton blev faktiskt ganska bra, i alla fall två utav tre.

Kom inte ifrån fotolektionen fören halv fyra, så det blev för mig att vänta en kvart för att sedan träna med killarna istället för tjejerna. Lite segt för det gjorde att jag inte var klar med träningen fören 19.15. Efter träningen fick det bli en snabb dusch och en riktigt rask promenad till cafeterian där jag slängde i mig "kallops "och ris. Varför denna stress? Jo, jag har study hall och eftersom vi tjejer normalt är klara kl.18, så har vi study hall kl.19.30. Vilket innebar att idag blev det stress hit och dit hela kvällen.

Dem har kommit på någon konstig grej att alla ska sitta i samma klassrum och plugga, istället för att sitta i biblioteket, vilket jag tycker vore mycket bättre. Våra två kaptener för tjejlaget är väldigt strikta med att vi ska komma till study hall varje dag, så om man av någon anledning behöver göra något skolrelaterat under denna tiden så måste man få en Wingate Swimming Excuse Form ifylld. Så ikväll när jag behövde gå till biblioteket för att skriva på en uppsats, så blev det till att först gå och hämta excuse formen, och sedan gå till bibiliotekt där jag måste be någon stackare skriva på denna excuse form. För mig känns det hela lite överdrivet, men men det är ju dem som bestämmer. Jag hann skriva klart min uppsats till imorgon och det är det som räknas=) Synd bara att jag inte hann få någon att läsa igenom den först, kommer vara härligt många konstiga meningar i den nu:p

Nu ligger jag här i min härliga säng och ska strax släcka lampan. hade lite problem att sova igår och iförrgår natt, så hoppas på en bättre natt i natt!

Annorlunda simning

Så här såg förresten vårat "insim" ut på onsdags morgon. Vi har ju inte några insim, så i stort sett var det början av passet som såg ut så här...


Vi började att simma högst upp i det högra hörnet, simmade ner mot kaklet på samma bana, vände och simmade under linan. Simmade ner återigen och vände under linan för att simma "upp" igen. Så höll vi på tills vi kom till det västra hörnet, då sköt vi ifrån och simmade verticalt under alla linorna.

Jag förstår inte riktigt grejen med att simma såhär... Jag tyckte mest att det var farligt, för när man kom och skulle simma tillbaka till utgångspunkten så var man tvungen att se upp så att man inte fick skallen insparkad, eftersom dem som skulle vända inte brydde sig om man kom simmandes under vattnet. En av tjejerna började klaga på mig för att jag stannade, men herregud vill hon få skallen helt tillplattade så får hon gärna simma före mig, jag stannar hellre och ser mig om och behåller den form som jag har på mitt huvud. Vi höll i alla fall på och simmade så ett tag, vilket kändes ganska meningslöst.

RSS 2.0