NY here I come!

Nu åker vi till flygplatsen om ungefär en timma! Väskan (stora resväskan) är packad, jag är sminkad påklädd, och snart även klar med min lunch. Blev lite rädd när jag gick ner till bottenvåningen för att värma min Chicken Alfredo. I köket låg det nämligen en person på golvet och jag trodde det var en uteliggare eller något som hade passat på att smita in nu när alla elever är borta. Var inget farligt utan bara en av eleverna som låg där på golvet, med täcke och kudde. Hon hade hittat en kattunge igår och kunde inte ha den på rummet för den väckte hennes rumskompis hela tiden. Måste säga att jag blev kär där nere i köket, fast hur kan man inte bli kär i en kattunge, som dessutom knappt var lika stor som min hand. Oerhört söt var den i alla fall.

Nu är det bara att ladda inför NY för snart är jag där:-D I högtalarna spelas Jay Z Ft Alicia Keys "Empire State of Mind" på repeat, riktig grym och passande låt måste jag säga.

Vi hörs när jag kommer hem från NY på måndag, några dollar fattigare, men med massa upplevelser, kort, och förhoppningsvis massa grejer;-)

Massa Kramar


Snart New York!

Nu är det snart dags! Imorgon lyfter planet till New York och jag är redo för allt som staden har att erbjuda. Jag ser framemot att se Frihetsgudinnan, Brooklyn Bridge, Central Park, ja de är bara några av allt jag vill se! Sedan är shoppingen oerhört lockande också. Vart lite väl tomt på shopping under hösten, så har minst sagt abstinens:-P Tror nog att The Big Apple ska kunna bota lite av den abstinensen:-D Innan det är dags att sätta mig på planet mot NY imorgon så är det två träningspass kvar, en gruppmiddag på Sketch Mex ikväll, och även pepparkaksbak och NY-planering ikväll.  

Superbra dag!

Idag har varit och är fortfarande en sådan himla bra dag! :-D Jag hann skriva klart min uppsats till idag, vi hade ingen morgon träning, jag fick 90/100 (=A) på mitt psykologi prov jag tog i onsdags, jag pratade med mamma och pappa på skype förut, jag fick paket av Ing-marie och Johanna med familj, och jag ska strax åka iväg till bion i Monroe för att förste kl.17 se New Moon, och sedan kl.19.40 se The Blinde Side. Tror inte att dagen kan bli mycket bättre!! :-D
 Syns inte så jätte bra här på bilden, men jag fick bakplåtspapper (till pepparkaksbaket), julkort, Gerbera-kort, tidningen Chic, fin teckning av Eila, en julstjärna ( :-D) och papper om Migrän. En härlig blandning av massa roligt! Tack så himla mycket!

Thanksgiving Dinner

I går serverades det Thankgivings Dinner i cafeterian, så nu har jag ätit även det för första gången i mitt liv. Kan inte säga att det var något speciellt med den middagen, har definitivt ätit godare medan jag har varit här. Kalkon (smakade inte kalkon), potatismos (pulvermos), sås (för ovanlighetensskull), gröna bönor, stuffing, och sweetpotatoes. Har smakat sweetpotatoes sedan innna och det är verkligen inte gott så skippade det igår. Nu har jag i alla fall ätit en thanksgiving middag så pressen över att prova på det har släppt;-)

Biblioteket

Har styrt kosan mot biblioteket aven idag. Igar blev det ett antal timmar i biblioteket, skrivandes pa min research essay. Resultatet blev nastan 4 sidor,vilket gor att jag har ungefar 4 st kvar:-p

Laste precis vad en av simtjejerna hade skrivit pa facebook, hon hade fatt aka till akuten igar kvall. Har varit sjuk ett tag, men tranat anda. Igar fick hon feber och skakningar, och fick veta att hon hade influensans, strep throat (vet jag inte vad det ar...), och blas ljud pa hjartat. Fick order om att halla sig pa sitt rum i 5 dagar. Tror det ar bra att det ar Thanksgiving nasta vecka sa hon kan aka hem och inte tvingas till att trana. 

Na nu far det bli till att borja att skriva pa uppsatsen, har som sagt en del att beta av idag. 

New Moon

Förresten så är det snart dags att se filmen New Moon, den andra i Twilight sagan. Som jag har längtat! Har blivit att jag har sett den första filmen ett antal gånger under mina månader här, så är verkligen på tiden att den andra filmen visas! Med endast en vecka kvar (förra fredagen) så kunde jag inte hålla mig längre. Jag köpte boken när jag var på Walmart. Även fats jag redan har läst boken sedan innan. Jag brukar som sagt ha svårt att sluta läsa böcker när jag tycker dem är bra, vilket gör att jag inte kan läsa något när jag vet jag har mycket att göra med skola osv:-( Så för att hinna läsa boken innan denna veckan började så låg jag och läste hela lördagkväll och natt. Halv fyra lördag natt var boken utläst, det kallar jag streckläsning:-P563 sidor senare var boken klar och jag kände genast suget efter att läsa den tredje boken. Det kommer dock att få vänta till jag kommer tillbaka från New York, först då jag har tid för läsning igen.

Pepparkakor & Lussebullar

Fick paket av mamma och pappa igår och i lådan låg det två stycken paket inslagna i julpapper. Öppnade det ena och blev lite förvånad när jag ser att dem har skickat en kavel, förstod inte riktigt vad jag skulle ha den till... Började känna på nästa paket och märkte att det var mjukt. Det började gå upp ett litet ljus för mig, och mycket ritkigt så var det pepparkaksdeg! Två pepparkaksformar fick jag också så nu känenr jag mig redo för att baka pepparkakor (och äta degen!) Berättade om min present för Malin och hon blev lika glad som jag. Så på måndag eller tisdag är det pepparkaksbakning och även lussebullsbak som gälelr! Ska bli riktigt skoj, samtidigt som vi bakar ska vi ha lite planering inför New York trippen. Gäller att planera om man ska hinna med att göra allt. Jag vill se så mucket saker, men jag vill också shoppa mycket!! =D

Trots att jag vill att veckan ska gå fort, så att det kan bli onsdag när jag sitter på planer påväg till New York, så vill jag att den ska gå långsamt. Har så enormt mycket att göra i skolan så vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Lite synd om det kommer bli lite halvdant på grund av tidsbrist, det är ju ändå slutklämmen nu så jag vill göra allt extra bra egentligen. Trots allt skolarbete så ser jag framemot julbaket nästa vecka. Ska se om vi inte kan ordna lite julmusik också så det blir rätt känsla;-)


Regnet det bara öser ned...

Här regnar det, inget jag är ett stort fan av precis. Verkar som om det ska fortsätta att regna även imorgon. Fått upp vår TV så fått min info om vädret genom weather chanel :-) Att ha en TV på rummet är både bra och dåligt. Bra för att man kan koppla av med att se på TV, dåligt om någon i rummet vill sova oc den andra vill se på sport... Sportkommentatorer är inget jag tycker om att höra på, alltid så högljuda. Och som sagt, Paige är ett väldigt stor sportfan, som följer i stort sett alla dem stora amerikanska idrotterna. Vem vet, hon kanske lyckas omvända mig, inte troligt dock:-P

Vad händer mer här borta...Paige fortsätter att sätta på kylan på AC:n och jag fortsätter att sätta på värmen. Måste medge att hon har ett visst övertag eftersom hon har den precis ovanför huvudet när hon sover. Vaknade inatt av att jag frös något enormt, Paige hade varit där och satt på kylan:-P Ville verkligen gå bort till hennes säng och sätta på värmen, men skulle antagligen ha väckt henne om jag gjort det, och det skulle nog ha blivit lite pinsamt.

Mitt illamående mm har i stort sett gått över. Har fortfarande ont i ögonbrynet och bak i nacken, men om jag trycker fingrarna hårt bak i nacken så brukar det lätta. Lite massage över näsan hjälper också något:-)

Vad mer, jag har det lite tungt med simningen nu. Två helger med riktigt dåliga tävlingsresultat på raken hjälper inte mitt självförtroende precis. Förra veckan kämpade jag ändå på, men nu har det mer blivit att jag bara simmar, ingen känsla elelr vilja i det hela. Varför anstränga mig när jag inte når upp till mina mål ändå. Jag vet att jag tänker fel, men sådan är jag. Jag hatar verkligen att ha förväntningar och sedan bli besviken när jag inte når dom. Hoppas på en vändning, redan imorgon vore bra! ;-)

Vad jag skulle behöva är...

Håkan Fredriksson, Uddevalla Sims massör! Jag har fått tillbaka min "huvudvärk"/ljuskänslighet/illamående. Liknande hände i våras och då fick jag veta att det berodde på att mina halsmuskler blivit kort och spända. Orsaken var att jag sitter för mycket fram med hakan. Låter väldigt konstigt och även töntigt att kunna få så ont och må så dåligt av att sitta med framskjuten hakan, men så är det. I våras och fram till hösten så fanns alltid Stoffe där och sa till mig när jag satt med utskjuten haka framför datorn (framför allt då jag gör det), men nu finns det ingen som säger till mig. Började få ont förra veckan, så har låtit bli, eller i alla fall försökt att komma ihåg, att inte sitta så framför datorn. Även försökt stretcha halsen och nacken, och masserat mig själv och haft på hot'n cold salva. Inte haft någon större effekt, eller det vet jag ju inte egentligen, kunde kanske ha varit värre. Inte så illa än som det var i våras när det var som värst. Som det har varit idag så har jag tillbringat varje ledig stund i mitt rum och säng, neddragna persienner och med en kall blöt handduk över pannan och ögonen, ihopp om att somna och slippa ha ont och må dåligt. Lektionerna har jag tillbringat med att trycka mellan ögonen, på näsroten, eller i början av höger ögonbryn, sådan specifik smärta just på den punkten. Har även försökt att klämma på halsmusklerna (det som Håkan gjorde för att få det att försvinna). Men ja, mest av allt just nu saknar jag att inte kunna få hjälp av Håkan...

På andra sidan jorden

Vad har hänt här bort idag egentligen. Jo jag har tävlat idag igen, tävlingen på fredagen började som sagt inte fören klockan 20, så kom inte i säng fören klockan 01.00, vilket är väldigt konstig uppladdning inför en ny tävlingsdag, men men inte mycket mer att göra åt det. Simingarna igår gick otroligt dåligt. Hade högt satta mål så blev ett riktigt pannkaka fall på den dagen. Med gårdagens lopp i minnet var jag inte lika peppad inför dagens lopp. Hade ett lite snack med Kirk innan insimet, vilket så klart fick tårarna att rinna (som alltid). Än en gång fick jag höra:- "Are you gonna cry on me now?", "Yeah...". Jag har verkligen så svårt att hålla min känslor i styr, dom sitter praktiskt taget utan på kroppen. Mer känslosam (eller kanske labil?) person får man nog leta efter. Snacket med Kirk var inget elakt, utan mer peppande egentligen. Ändra inställning efter vårt samtal, men vad hjälpte det, ingenting verkar det som. Simmade som en gammal golvmopp. Idag kan jag inte ens räkna på mina båda händer hur många gånger jag har gråtit. Vill att simningen ska gå så bra så blir så upprörd, stressad och ledsen när det går åt helt fel håll...

Kom tillbaka till skolan vid fem tiden, lagom till lunch/middag helt enkelt. Efter det hade jag kunnat gått och lagt mig och sovit, men istället försökte jag tänka på annat än dagen prestationer genom att möblera om min sida av rummet.

Just nu har klockan hunnit bli ny dag (farsdag och allt), närmare bestämt 02.00 på natten. Ögonen går ungefär i kors just nu, men jag vill inte gå och lägga mig. Vill inte ha en ny dag så kör på gamla tricket från förr, inte gå och lägga sig i hopp om att en ny dag inte ska komma. Vet att det inte funkar, men jag hoppas på ett under!

Tävling i Charlotte

Tillbaka i mitt rum efter en promenad till Food Lion, börjast lära mig trafiken här i USA så tog mig inte 10 minuter denna gången att samla mod till att springa över;-) Idag är det tävling i Charlotte, men den börjar inte fören kl.20 ikväll, så fick simmade ett pre-warm up förut. Bestod av:
800 swim
400 kick
8x50 drill-build st.50
4x50 pace 2 frisim/2 ryggsim
200 warm down

Ett skönt "mellanpass" helt enkelt. Kvart i sex i kväll går bussen mot framgång;-) På denna tävlingen så finns det tydligen en avbadningsbassäng, så det verkar vara bättre förutsättningar än förra helgens tävling. Då fanns det ingen avbadningsbassäng så efter varje heat så var det 25 yards löst för hela heatet som gällde och sedan dags för nästa heat. Inte något som passade mig direkt...

Känner mig mycket fräschare i kroppen denna veckan också (med undantag att jag är sjuk:-p) än förra veckan, men sedan hade vi ingen morogn träning varken i onsdags eller i morse. Gjorde mig glad för jag behövde verkligen all vila jag kunde få, sover så dåligt på nätterna när jag är sjuk.

Ikväll så är det 200 ryggsim och 100 frisim i 4x100 medley laget som gäller för mig. Inte en allt för blodig kväll helt enkelt.

Sövande effekt sökes

Tog mig upp ur sängen efer en natt med dålig och lite sömn. Sover alltid dåligt när jag är sjuk:-( Blev en sväng till caféterian för frukost, men nu är jag tillbaka i sängen igen. Blir nog lite surfande på nätet, se en film eller läsa lite, hoppas på att något av alternativen ska ha en sövande effekt:-p

Här är det ännu en dag med klarblå himmel och strålande sol, men vad hjälper det när jag har blivit sjuk. Paige försöker övertala mig att gå med ut och sola genom argumenten: det är bra med friskluft när man är sjuk, och även att det är bra att svettas när man är sjuk... (hmm..?) Blir inget ut i solen för mig idag, jag har i alla fall lärt mig att bakteriaerna sprids mer i kroppen om man är ute i solen, och att det verkligen inte är bra att svettas om man är sjuk. Vet inte vad som är rätt, men jag tänker hålla mig inne idag ändå. Förresten kommer jag ju att få svettas sen ändå, träning i tre timmar, vilket kommer innebära en hel del svett.

Ja ja, en förkyldning ska jag väl klara av, så länge det inte är svininfluensan så ska jg inte klaga!

Sött och luddigt:-)

Enbart för att jag hade en sådan bra dag igår så skulle jag självklart vakna klockan 04.10 inatt av att halsen kändes som om den hade blivit rispad med en kniv. Ritkigt ont i halsen och svårt att svälja, plus lite härlig snuva som pricken över i:et.

Annars har dagen rullat på här idag, halsont till trots. Kollade i min post box och där låg det tre stycken paket! :-D Två av böckerna jag har beställt,och sedan ett paket från mamma och pappa. Denna gången skickade dem varma sockar (så jag inte ska frysa om mina fötter), Expressens Fredags bilaga, försvarets hudsalva (brsötcancer upplagan), ett vykort, och även ett jätte sött bokmärke. En ullig, väldigt len och go katt var det. Passar riktigt bra nu när jag har köpt mig nya böcker:-) Gissa vad detta var för något...

 När man tog av plasten på detta lilla rosa hjärta så blev det helt plötsligt ett par luddiga, varma sockar. Aldrig sett sockar i en sådan söt "förpackning" innan.

Eftermiddagen och kvällen idag har varit ganska välfylld. Hade träning 3-5, men eftersom jag inte slutar fören 3.20, så blev det till att simma det jag missadeibörjan efter passet. Vilket gjorde att jag inte var klared träningen fören 5.30. Blev lite stressigt och ingen dusch, för 5.40 skulle jag vara tillbaka i skolan för att deltaga i en psykologi undersökning. Efter den var det dags för ännu en undersökning, 6.00. Och efter den så hade jag en sista undersökning kvar, 6.30. Varför gick jag då på alla dess psykologi undersökningar? Jo för att kunna höja mitt betyg:-) Inte gjort så super bra ifrån mig i psykologin, så försöker ta varje chans som finns för att samla på mig extra poäng som kan höja mitt snitt.

Efter alla dessa undersökningar så blev det en middag i ensamhet, alla hade redan ätit:-( Senaste timmarna har jag tillbringat i biblioteket, jobbandes på engelska inlämningen som är till fredag.

En sådan underbar dag!

Inte varje dag jag har en hel dag som är bra. Ofta är det något som inte blev som det skulle eller något som jag är missnöjd med, men inte idag! Vilken härlig känsla:-D

Började dagen med lektion först klockan 9.30, efter det blev det en sväng till biblioteket där jag jobbade på att förbättra min engelska uppsats. När jag kom ut från biblioteket så märkte jag att det var himla skönt i solen,så jag gick till poolen och la mig i en solstol. Jag hade jeans och hela baletten på mig, men vad gjorde det, jag somnade så skönt där ändå;-) Efter någon timma eller så gick jag och ät lunch. Kom tillbaka till rummet, bytte om till bikin och gick ut och la mig vid poolen. Himla skönt, blev lite snack med Paige och även läsa lite i min nya Janet Evanovich bok. Efter någon timma eller två så gick vi in. Jag grejade lite med datorn, tog mig en kort powernap och sedan var det dags för träning.

Träningen idag gick riktigt bra, inte alltid jag känner så men efter dagens pass är jag nöjd med mig själv. Vilken härlig känsla! Hade en bra avslutning på passet också, vi fick göra en deal. Om ett tjej lag och ett kill lag klarade av att simma 4x50 medley under en viss tid så slapp vi morgon träningen imorgon bitti. I tjej laget var det, Malin på ryggsim, Maria på bröstsim, Elly på fjärilsim, och jag på frisim, och gissa vad, vi klarade tiden och det gjorde även killarna! Alltså är det ingen morgon träning imorgon bitti, så underbart!!

Avslutade min kväll med att sitta i biblioteket för att ytterligare finslipa min engelska uppsats. Gud vad härligt det vore om jag kunde lyckas få ett A på den. Spelar ingen roll om det så är ett A--, men tänk ett A. Fick jag inte ens hemma när jag skrev engelska uppsatser. Men men, jag blir glad över ett B också:-)

Nu blir till att sova, extra många timmar också, några som är väldigt uppskattade också:-)

Massa kramar från mig!

Roliga saker:-)

Igår fick jag vet att Lars har lyckats laga min kamera. Det gjorde mig på snäppet bättre humör igår, vilket behövdes. Var lite ledsen när jag märkte att jag antagligen inte skulle kunna få min kamera lagad. Detta gjorde mig så klart extra glad över att Lars klarade att laga den:-)

Idag kollade jag i min post box och där låg det två vykort!! Ett från mamma och pappa, och ett från mormor och Birger! Älskar när det ligger post i min postlåda, och det står alltid så snälla saker, saker jag behöver höra, på korten. Tack så jätte, jätte mycket! :D

 
Här är min vägg, välfylld med vykort:-)
 Kortet från mamma och pappa, syns inte på bilden men över jag så står det vi:-)
 Här är kortet från mormor och Birger, fina Sotenäs på bilden. Får mig att längta efter sommar, en solig och varm sådan:-P

I min post box låg även ett paket:-) Beställde några Janet Evanovich böcker och även en Sophie Kinsella bok i fredags, och en av böckerna kom idag. Snabb leverans med andra ord:-) Kände att jag hade nått min gräns med att inte ha någon bra bok att läsa, så blev till att beställa. Hade ju kunnat tro att de skulle kunna finnas allt möjligt att låna, när man bor 200 meter från skolbiblioteket och allt, men där finns det verkligen inga böcker, eller inga bra i alla fall. Nu har jag fått en av mina böcker och några till är väntade, så kommer nog dimpa ner lite paket då och då tror jag. Nästan bättre så än alla böckerna på en gång, fler tillfällen att bli glad och överraskad på;-)

Massa kramar, saknar er alla!!


RSS 2.0