Äntligen Walmart

Igår tog jag en taxi till Walmart. Frågade om någon skulle dit, men det verkade inte så så jag tog taxi fram och tillbaka. Ganska skönt att åka dit själv för jag ville ju gå runt och kolla på allt och ta den tid jag ville. och det gjorde jag verkligen! Kom dit vid tio nån gång och åkte därifrån vid två tror jag. Kändes som jag var på ullared. Fanns allt på Walmart och till alla priser. Var så roligt att kunna köpa linnen och flipp-flopp för 2-3 dollar=)

Blev väldigt mycket grejer, inte allt jag behövde, men jag kunde inte få med mej mer i taxin. Fyllde hela bilen:p Stackars taxichaffis va lite chockad när jag kom med min överfulla vagn. Nu känns det lite mer som jag bor här och inte bara är här på besök. Fick köpt två kuddar, täcke, lakan, örngott, 6 svarta handdukar, gardin och gardinstång, tvättkorg och tvättmedel, typ plastbyrå att ha böcker i, skohängare till gareroben och galgar, lampa, små dukar å lite annat plock. Försökte köpa med mej mat eller snacks, men blev inte så mycket, lite gröt, russin och mandlar, å några energy bars. I affären fanns det Annas pepparkakor, ska jag komma ihåg när det närmar sig jul här;) 

Ska ta lite kort på mitt rum, ni kanske inte kan se så stor skillnad men nu ser det ut som om någon bor i rummet i alla fall=)

Var på fottball game i lördags också. Kunde inte se så mycket av matchen, för vi i simlaget stod i cafeterian och sålde mat. Hört att Wingate var dåliga så hade inte väntat mej så mycket. Men 6 sekunder in i matchen så gör motståndarna touchdown, det var nog rekord för touchdown. Tro det eller ej, men Wingate vann faktiskt matchen! 


Detta inlägget kanske blev lite konsitgt men jag var lite distraherad av sidan (Paige) som pratade i telefon hela tiden...Nu ska jag tillbaka till lektionen, emn vi hörs snart=) 

Bilderna från poolen

Blev lite simning för mej idag med. Längre än igår, 3200 idag, själv...:( Hann inte simma mer för halv fyra skulle vi göra namnskyltar och klasskyltar till vårar skåp och omklädningsrum. Var riktigt roligt att få sitta och rita/skriva med tuschpennor, avslappnande=)

Just nu, försöker jag komma på något sätt att ta mej till Walmart, trött på att inte ha några grejer. Det går dock inte så bra...Hade tänkt gå dit, men verkar vara över en mil så det känns lite segt. Taxi har jag ingen aning om hur mycket det kostar så känns lite sådär. Ja ja, jag kanske får en superbra idé på hur jag ska ta mej dit:p

Skulle ut och springa med Malin och Maria imorse också, stod och väntade i en kvart men dom kom inte. Var väl lika bra för då kunde jag springa i min snigelfart utan att oroa mej för någon annan=) Gick inte precis superbra, men jag gjorde det i alla fall och det är alltid något. Märkte att det inte gick att springa i mina nyinköpta löparbyxor heller, alldeles för varmt! Får bli att köpa ett par korta shorts, en sak till på min lista.

Kom preics från middagen och det var ingen höjdare, synd eftersom det är fredag och allt. Blev glad när jag såg maten, ris, sås, schnitzel, gröna bönor och mini morrötter. inte lika glad när hon säger att det är sötade morrötter, kanel och socker... Förstörde så klart hela middagen, socker på morrötter är ingen höjdare...Trevlig mysig fredag kväll med andra ord.

Éntren till badet
Bassängen är inte den största jag har simmat
i men duger säkert fin fint ändå.

Mitt skåp, än så läge med en gul anka som namnskylt, men ny är gjord och kommer nog snart pryda mitt annars ganska tomma skåp.

Möte med tjejernas simlag

I eftermiddag/kväll var det möte för alla tjejerna i simlaget. Jag måste erkänna att min bild av Kirk antagligen inte var helt rättt men men, så blir det i bland. Här i USA är allt väldigt stort, högljutt och egoistiskt. Det är tur att jag sedan innan är van vid att Dennis kan skriva och hålla på, men det går inte ens att jämföra med coach Kirk. Herregud han höll på och tjata och skrek i  nästan 2,5 timmar. Jag hoppas att allt blir bra när simningen börjar på riktigt, för som det är nu så blev jag väldigt nervös:p

Jag hoppade i bassängen efter mötet för att simma några länder, emn det blev inte mycket mer än just bara några längder. Jag var så hungrig så att det gjorde ont i magen! Jag har inte vant mig vid att bara äta frukost, lunch och middag. Eftersom jag hemma är van vid att äta allt det, plus två- tre mellanmål. Hittils har inte min matlust varit så stor, men det kommer väl tillbaka. Nu några timmar senare på kvällen så har jag fortfarande ont i magen bara för att jag gick så länge utan mat, hatar att få ont i magen av att vara hungrig:(  Jag kan i alla fall med gläde meddela att det var godare mat ikväll. Ungstekt kyckling, mos och sallad, inte lika vidrigt som middagen i går.

Jag tog några bilder på poolen och några precis utanför. Alla har även sitt egna bås/skåp i omklädningsrummet. Just nu har vi fått en provosorisk namnskylt, men jag tycker den var söt. Första gången under min långa simkarriär som jag har ett eget skåp också, ett stort ögonblick;)

Just nu verkar det vara något fel på anslutningen eller något sådant så jag kan inte lägga upp bilderna, utan det får bli imorn i stället. nu ska jag sova, kanske se ett avsnitt av entourage innan jag slocknar;)

The Hypnotist Jim Wand

Vet inte om jag sa att jag skulle och kolla på en show på skolan igår. Det skulle i alla fall komma en hypnositst, eller hur man nu skriver det, Och han brukade visst komma varje år. Det som hände på den scenen var nog något av det sjukaste jag har sett. Han fick killar att tro att dom var 9 månader gravida och födde barn, Han fick en kille att tro han var Beyonce och domare i Americas next dance nånting. Folk trodde att dom var modeller och skulle gå på catwalken. Det var helt enkelt helt sjuka grejer! jag filmade massa med min mobil men jag lyckas inte göra det rätt för går inte att lägga ut på bloggen. Jag önskar verkligen att jag kunde visa det nu för man tror inte att det är sant. Men grejen är att ingen av dom som var på scenen hade kunnat fejka det, för ingen hade kunna spela känslor som som dom gjorde. det var verkligen på riktigt. Om ni inte tror mej nu så kommer ni definitivt att göra det när jag kommer hem! =)På denna bilden, även om det är väldigt mörkt och inte alls lika bra som filmerna, så får han folket på scenen att sträcka upp armen så högt och rakt som dom kan.

Första dagen i bassängen

I dag tog jag mina första simtag i amerikansk vatten:p Kändes faktisk okej, särskilt med tanke på hur aktiv jag har varit i bassängen denna sommaren och sedan jag är förkyld nu också...Trodde att det skulle kännas värre, men det är cäl bara till att tacka och ta emot=) Att det inte var så jobbigt som jag trodde kan i och för sig bero på att vi ägnade tiden åt leklagkapper. Var lagkapper som att dra sig fram under vattnet med hjälp av linan, simma 50 yards under vattnet, skovla med en platta under vaderna, simma som i ett tåg, simma baklänges frisim. Där var jag helt klart grymmast måste jag erkänna;) Har väl all baklänges simning från crawl- och medley-grupperna att tacka för det=) Det var i alla fall väldigt roligt. Skönt att göra något med laget, slipper känna mej så ensam då=)

Hade även resten av mina lektioner idag, University Writing and Research, General Psychology och US History. Writing and Research verkar som en bra kurs, Psychology kursen med, men mannen som har den kursen är närmare 100 år! Och jag skämtar inte! Han gick ut från College 1953 och har varit lärare på Wingate i 48 år. Jag har verkligen stora problem att höra vad han säger så det blir till att sätta sig långt fram på hans lektioner. Historian är nog den kursen jag är mest "rädd" för. Jag tycker verkligen inte om historia och nu ska jag läsa amerikansk histori, vilket jag inte kan nått om. Det verkar vara en ritkigt svår kurs också.

Råkade ut för ritkigt dålig amerikansk mat förut också. Hade inte ätit på ca 7 timmar så var verkligen hungrig, och så var det rent ut sagt riktigt äcklig mat...Det skulle vara någon typ av kyckling,broccoli och risgryta (ost ovan på så klart, här äts inget utan ost ovan på...) Jag vill inte säga vad det såg ut som, men det var verkligen vidrigt. Försökte mej på lite annan mat, men matlusten var i stort sett förstörd. fick bli lite söt flingor till middag i stället=(

har precis haft hall meeting här ute i korridoren, så nu är denna dagen nästan slut. Ska försöka läsa lite av uppgifterna till fredag redan i dag. Känns som om jag kommer att behöva läsa det ett par gånger för att det ska gå in.

Convocation

Har precis kommit tillbaka från någon typ av invigning. Inte det roligste jag har vart på, men var ganska häftig se alla lärare gå in i sina "kåpor" och dom där roliga hattarna på huvudet. Som sagt så är det väldigt mycket som handlar om Gud här, inte vant mig vid det än... Det vara i alla fall böner som bads och psalmer som sjöngs under invigningen. Jag är glad att jag inte förstår allt som sjungs eller sägs för då hade jag nog tyckt det var värre. Nu kan jag i stort sett slå döv örat till:p Nu ska jag snart ta mig en sväng till addmissions office för att se vad som gäller med mina skolböcker. På mitt antagningsbrev står det att jag inte ska betala för böckerna, och är det så så kommer jag att vara lycklig resten av dagen!  Ganska skön dag i dag också för börjar inte min photography class fören 01.30 p.m.

Inget Walmart idag=(

Blev visst inget Walmart idag..Tjejerna i rummet brevid hade visst åkt hem och det var dom som hade bilen så...Får se när de tblir en tripp dit. Kanske lika bra det inte blev idag, för jag får min lön först imorn, den är väldigt välkommen;)

Följde Stoffes befallning och satte mig vid någon på lunchen. Hade riktigt roligt =) Elizabeth heter hon, som blev mitt offer:p, och kommer från Californien. Hon var väldigt intresserad om Sverige och vad vi tyckter om amerikanare. Blev en lång och trevlig lunch och vi märkte även att vi bor typ mitt emot varandra=)

Nu är mitt schema klart också, äntligen! Jag kommer alltså att läsa United States History, Wingate 101, University Writing & Research, General Psychology och Basic Photography Technique. Inte allt för tunga ämnen, utan tror att det kommer bli en bra blandning. Jag slapp även att läsa någon form av bibelkurs, vilket var skänt för jag kunde ta Photography istället=) En kurs jag aldrig fick någon plats i på gymnasiet...=(

Gick till bokaffären för att kolla hur mycket mina böcker skulle kosta, och det blev faktiskt billigare än vad jag hade väntat mig, fast då behövde jag i och för sig ingen bok till fotokursen. Kommer i alla fall att gå på $265, vilket är ungefär 2200 kr tror ja.

Böckerna kommer  jag vänta med att köpa till imorn, men några block och mappar köpte jag mig i alla fall.

Större bilder

Fick klagomål från fartmachine om att bilderna va försmå, så nu får du dom i större format;)Sjuk solnedgång när vi ska lyfta från Newark flygplats.Himlen var verkligen helt sjuk, även om det inte syns så bra nu eftersom det ät taget genom flygplansfönstret, vilket det är regn på...

Handlingslista för Wallmart

Här är lite grejer som jag behöver handla på Wallmart...Egentligen behöver jag mycket mer, men pengarna räcker inte...

Papperskorg
Tvättkorg
Tvättmedel
Garderobsdraperi
Kudde
Comforter (typ täcke)
Galgar
Sänglampa
Krokar
Block

Hmm, kläder behövs också för lyckades inte få med mig så mycket, men tror inte jag har pengar till det, fast hur snygga kan kläder vara på Wallmart egentligen? Behöver köpa mina böcker för lektionerna sedan också, men ajg känner en skräck inför det. hörde nämligen att en tjej betalade $425, ungefär 3 500 kr! :s

Schemat är nästan klart=)

Kom precis tillbaka till mitt rum efter att ha haft en väldigt kort Wingate 101 lektion. Försökte sätta ihop ett schema efter lektionen, men lyckades inte helt, så blir till att gå tillbaka vid 1:00 igen för et nytt fösök. Eftersom jag som sagt har kommit till bibelbältet här i USA, så var bibelstudier obligatoriska. Just nu försöker jag se om jag  kan läsa nått annat än det och det verkar som om jag kan läsa Global Perspectives in Scripture istället.  Tror det är om hur man kan uppfatta biblen på olika sätt. Inte för att de tär något som intresserar mig, men det passar nog bättre än ren bibel läsning...

Min förkyldning verkar inte bli nått bättre utan bara sämre =( Tror jag skulle få åka med tjejerna i rummet brevid till Wallmart senare i dag för att handla grejer till rummet så då får det nog bli lite förkyldnings grejer med om dom har.

Här e några bilder på mitt rum. Inte så svårt att gissa vilken sida som är min och vilken sisa som är Paiges...:p Men förhoppningsvis så kommer min sida att vara lite finare efter trippen till Wallmart.

Söndags gudstjänst

Förrsten så var jag i kyrkan idag också. Det är nått som inte händer för jämnan;-) Det var inget tvång att gå dit, men de vill väldigt gärna att man gick. Så ja aj, det var väl lika bra att gå tänkte jag. Och det var faktiskt inte så jobbigt, det enda var nog att jag var så sjukt trött, men sen har jag inte kommit in i rytmen här riktigt än heller...

Det som jag tänkte på mest var hur uppklädda alla var och att i stort sett alla var där. Tjejerna hade klänningar och klackar och killarna hade chinos, kostymbyxor å skjorta/fintröja. Det är något jag inte är van vid hemmifrån, fast å andra sidan så är jag itne någon flitigt kyrko besökare heller...

Class Competitions

På söndag var det dags för Class Competitions. Vi har redan börjat ha en kurs och den handlar i stort sett om att lära känna folk och skolan. I min grupp så är vi 12 st eller nått tror ja, en av de mindre grupperna, men en väldigt skön sådan=)  Det var alltså dags att tävla mot de andra grupperna i lite roliga lekar som Volleyboll, Trivia, en vattenlek och en bananlek. Alla lekarna var väldigt roliga och lättsamma. Nått jag märker av här borta är hur sociala alla är. Det är verkligen helt annorlunda här. Hade jag gissat så skulle jag ha trott att de flesta kände varandra sedan innan, men det gör dom ju inte.

                           

Solnedgång när vi lyfter från Newark flygplats


På väg

Förberedelserna fram till min USA resa har varit allt annat än smidiga, men på något sätt  trodde jag ändå att själva resan dit skulle gå ganska smärtfritt...Där hade jag verkligen fel...

Efter att ha varit på kryssning med stoffes familj från söndag till fredag, så var det dags att ta mina fullpackade väskor och åka till USA. Enligt resschemat så skulle vårt fartyg lägga till i hamn någon gång innan sju på fredag morgon, och jag skulle ha möjlighet att gå av fartyget kl.07.00.  Fradag morgon kom och klockan blev allt mer, tio över sju, tjugo över, fem i halv. Till slut, halv åtta. lyckas jag komma av båten. Stressen över att missa mitt flyg är nu ganska stor. Det blev en nervös taxifärd till Kastrup, men väl framme, klockan 08.00, hela fem mintuer innan incheckningen stängde, var jag på plats. Det blev inte mycket till farväl av mamma å pappa där utan bara en snabb kram och sen blev det till att springa till gate, som så klart låg längst bort.

Väl ombord på planet, fönsterplats så klart;), så kunde jag inte hålla mina ögon öppna. Så dom första två timmarna spenderade jag sovandes, men sedan blev det till att tvinga upp ögonen. Jag hade nämligen en "skolbok" från skolan, som skulle vara utläst innan jag kom dit. Jag kan erkänna att det var en riktigt pers att läsa ut den, och inte för att den var tråkigt, utan enbart för att jag hade sådan press över att bli klar med den. Men jag lyckades, med cirka en timme kvar till landning så var boken, Monique And The Mango Rains, utläst.

Framme på Newark flygplats i New York så började svetten rinna. Vart skulle jag gå, hade jag fyllt i alla mina papper rätt, vart fanns mitt baggage? Efter att ha klarat mig igenom tull och baggage incheckning så var jag på plats vid gaten. En liten väntan följde, men runt 2.45 p.m fick vi boarda planet. Där satt vi alla passagerare och minuterna gick, efter 30 minuter fick vi meddelandet att planet inte kunde lyftas på grund av en storm, så det blev till att gå av planet.

Ett antal timmar senare, rättare sagt  fem timmar, 8.15 p.m, så fick vi åter en gång gå ombord på planet.  Efter att ha väntat på Newark flygplats i lite mer än nio timmar så måste jag erkänna att jag var lite lätt sliten.

Medan jag satt och väntade på att mitt plan skulle kunna lyfta så hörde jag att det var ett plan som gick till Oslo, från min" gate 9 p.m. Tanken att ta det planet hem till trygga Norden var mycket lockande måste jag medge...

Mitt plan lyft till slut från Newarks flygplats och jag började närma mig mitt nya hem. Framme på Charlotte flygplats fanns Coach Kirk och hans fru och väntade vid min gate. All nervositet över att komma dit hade så gott som släpp på grund av all trötthet, jag kände mig som en sombie...

En bilfärd på 40 minuter och sedan var jag framme vid mitt nya "hem". Det blev ett väldigt stelt möte med Paige, Ann (trorr ja..) och Samantha. Min säng blev bäddad och sen var det bara att störta ner i den för att få hela 6 timmars sömn.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0